Danmarks keramikmuseum i Middelfart

Det er helt forbigået min opmærksomhed, at der findes et keramikmuseum i Danmark. Det hedder Clay – Danmarks Keramikmuseum.

Heldigvis har en artikel 6. november 2015 i Berlingske af Bent Blüdnikow ændret herpå. Anmeldelsen af museet er meget positiv (5 stjerner af 6 mulige). Det kan derfor anbefales alle med interesse for keramik at tage en tur til Middelfart – eller holde ind næste gang turen fører jer på de kanter – og tage herlighederne nærmere i øjesyn.

Når man læser  museets hjemmeside, informeres man om, at det er et museum af relativt nyere dato. Historien går tilbage til 1990 og nu er museet udviddet med en tilbygning, der forbedrer faciliteterne.

På museet har man et skatkammer. Her vises bl.a. stykker fra Den Kongelige Porcelainsfabrik. Man har fået overdraget ikke færre end 55.000 genstande herfra og har således en unik mulighed for at dokumentere 235 års dansk designhistorie.

,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes