Fotografering, hvidbalance og blå sne

Der formodes taget utallige billeder af sneen fordi der er et uendeligt antal meget smukke motiver, men en del af billederne vil sikkert vise sig at have et polarblåt skær over sig. Det er fordi kameraet ikke kompenserer for lysets farvetemperatur på samme måde som øjet gør, og ligger farvetemperaturen uden for automatikken (AWB) vil der komme farveændringer på det færdige billede.

For at illustrere hvad der sker når man ændrer på indstillingerne på kameraet tog jeg forleden morgen følgende billeder ud gennem vinduet og skiftede indstilling 5 gange. Det er tydeligt vigtigt at være opmærksom på hvidbalance.

IMG_8022

IMG_8023

IMG_8024

IMG_8025

IMG_8026

Her er et link til en blogpost Hos Mommer, hvor du finder et par gode links til emnet i kommentarerne.

,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes