Tysk vin fra Nur Wein

Blikket faldt på nogle madlavende mænd i et magasin. Interessen blev skærpet da jeg kunne se, at disse brave herrer udelukkende serverede tyske vine til herlighederne.

Disse var importeret af en af deltagerne af hans firma Nur Wein.

Ingen tvivl om at elegante tyske vine er ved at vinde et fortjent indpas i Danmark.

På hjemmesiden skulle det vise sig at en leverandør er fra Bad Krozingen, som en en lille by i Baden jeg besøgte i 1979-80 da jeg arbejdede på en revalideringsinstitution. Foruden god vin har byen et stort hjertehospital med revalideringsrettede foranstaltninger (i hvert fald dengang).

Vinbonden er Weingut Wassmer.

Har du lyst til at orientere dig på hjemmesiden om de ikke helt billige, sikkert gode dråber kan det gøres på

www.nurwein.dk

3 Responses to Tysk vin fra Nur Wein

 1. Henrik Blunck oktober 6, 2008 at 9:25 am #

  Hej Jørgen

  Det er sjovt du skriver: “elegante tyske vine” for mange mennesker tænker mest Liebfraumilch når der tales om tyske vine. De har nemlig, særlig i Alsace-Lothringen (delt med Frankrig) lavet meget godt, omend deres rødvine er mindre kraftige end f.eks. spanske og chilenske vine.

  Det har også sin charme, og frugten er god og rund. Det behøver nemlig ikke altsammen være Rioja. Så godt at der er flere der tør fremhæve mindre kendte vinområder. Mine favoritter er især franske og græske vine. Det sidste er svært at opdrive omend jeg har fundet et sted ovre i Sønderjylland (Rødekro)…. 🙂


  Mvh

  Henrik

 2. Jørgen Carlsen oktober 10, 2008 at 4:22 pm #

  Hej Henrik,

  Det er dejligt du tager dig tid til kommentarene om tysk vin. Jeg har bemærket din tilknytning til det græske – og glæder mig over du har fundet et sted, hvor du kan købe lidt andet end Retzina.

  Vil du læse lidt mere om tysk vin, er der mulighed på en anden blog – klik blot på mit navn på kommentaren.

  Med vinlig hilsen
  Jørgen

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tyske vine - oktober 6, 2008

  […] var ganske opmuntrende at læse denne blogartikel “Tysk vin fra Nur Wein” på Jørgen Carlsens blog. Opmuntrende fordi det for de fleste ofte næsten kun handler om […]

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes