Fuglsang Kunstmuseum

Skulle du af en eller anden grund færdes på vejen mellem Nysted (Danmarks sydligste købstad) på Lolland og Nykøbing F., er der grund til at lægge mærke til Fuglsang. Når du passerer dette slot, kommer du straks (hvis du altså kommer fra Nysted) til Fuglsang Kunstmuseum.

Det er værd af aflægge et besøg. Jeg gjorde det da udstilling Livslyst var der. Den var om Vitalismen i dansk kunst – og man må i sandhed sige, at der var knald på værkerne. Ustillingen kan beses på Fyns Kunstmuseum til januar 2009.

Jeg har i øvrigt bemærket, at der nu er ryster fremmer om at Neo-vitalismen ville være godt – som konsekvens af vores tendens til dårlig livsstil og overvægt.

På Fulgsang Kunstmuseum er der en anden særudstilling – Stille storm, som fortsætter til efter nytår. Denne lidt modsætningfyldte titel skulle karakterisere Agnete Madsen, som særudstillingen omhandler, godt.

Det bedste jeg i øvrigt så da jeg besøgte Fuglsang Kunstmuseum, var udsigten gennem det store vindue i den modsatte ende i forhold til indgangen!

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes